Jakou obtížnost kurzu zvolit

Dobrý den, potřebovala bych poradit od někoho zkušenějšího. Jsem v podstatě věčný začátečník, co se angličtiny týče. V posledním kurzu, který jsem navštěvovala asi před rokem jsme skončili u předpřítomného času. V podstatě jsem se ho ale nikdy nenaučila. Minulý a budoucí čas jakžtakž použít umím, i když s nepravidelnými slovesy si jistá nejsem. Nyní, asi po roce, se chci přihlásit do jiného kurzu (kde dávají přednost konverzaci před biflováním gramatiky). Po rozřazovacím testu a krátké konverzaci mě lektorka zařadila do skupiny, ve které už předpřítomný čas probrali (což nevěděla). Měla jsem možnost zúčastnit se zkušební hodiny, ve které jsem docela rozuměla, jelikož se gramatika zrovna neprobírala. Otázkou ale je, jestli pro mne nebude lepší jít do nižší skupiny kde si zopakuji i ostatní časy (minulý, budoucí) a později doučím čas předpřítomný atd., nebo je výhodnější vše zkusit dohnat sama a zůstat v této skupině. Lektor mi doporučoval se probranou látku doučit, ale ráda bych slyšela i další názory. Předem moc děkuji :-)

Pokud s tou angličtinou chcete skutečně nějak pořádně pohnout, tak doporučuji jít jednu až dvě skupiny nahoru, aby jste si musela trošku hrábnout, zabrat. A hlavně se začít učit doma.
O kurzech to rozhodně není. Pokud totiž někdo napiše, že se po kurzu, jehož gro byl předpřítomný čas, tento čas nenaučil, tak by bylo celé docela k ničemu.
Zkrátka je to jen a jen o Vás a vaší vnitřní odhodlanosti.

To právě chci a odhodlaná jsem tentokrát docela dost. Doma se učím. Jen mám obavy, že pokud se to co už probrali budu muset doučit opravdu pouze sama, nebudu mít takovou možnost si vše správně a trvale zažít a uložit do paměti.

Kaculik7: články zde jsou tak úžasně srozumitelné, že pokud je budete pozorně číst, tak to velmi rychle pochopíte :-) Ten o předpřítomném čase jste četla?

Nebojte se těch časů: v angličtině se slovesa neskloňují, proto musí používat různé časy a zachovávat správný slovosled.

Zkušenost učitele: To, že někdo probíral předpřítomný čas většinou neznamená, že ho pořádně umí. Většina mých pokročiteljších studentů již předpřítomný čas dělala, někteří vícekrát, ale když mluví, skoro ho nepoužívají a když ano, tak špatně.

Proto jsem přesvědčen o tom, že pokud učitel tohoto vyššího kurzu bude předpřítomný čas vysvětlovat pouze vám, tak si to ostatní velice rádi poslechnou.

Navíc, předpřítomný čas má přece mnoho rovin a použití a v učebnicích se bere postupně. Ani přesně nevíte, jak moc do hloubky ho dělali, kolik možností použití otevřeli, atd atd…

Další věc: většina učebnic se z menší či větší části překrývá, tedy pokud máte třeba elementary a pre-intermediate, předpřítomný čas se bere ve druhé části elementary, ale v pre-intermediate se k němu vrátí až třeba v první třetině knihy a znovu ho procvičují.

Sečteno a podtrženo, pokud jste na té hodině měla pocit, že stíháte, sedli vám spolužíci a učitel, rozhodně do toho běžtě. Přece všechno v angličtině nestojí jen na předpřítomném čase :-)

A navíc opakuji, pokud ho učitel pro vás znovu vysvětlí, ostatní studenti budou jen rádi, protože on je to pro ně dosti „strašák“, takže si to znovu rádi poslechnou.

Moc děkuji za názory :-) Co se týká předpřítomného času, uvedla jsem tuto informaci z důvodu, aby bylo jasnější, kam pokročila skupina, ke které se chci připojit. Mám pouze dilema v tom, zda je lepší jít o úroveň níž kde si lépe zažiju vše co mi třeba není úplně jasné, i když už jsem se to třeba někdy učila nebo být radši ve skupině, kterou budu muset dohnat sama a neprocvičím to zřejmě tak jak by si příslušná látka zasloužila.
Učebnici používají New English File Pre Intermediate. Jinak hodina byla fajn, sedli mi spolužáci i učitel :) Ještě se zajdu podívat do hodiny kde jsou o pár lekcí dozadu a rozhodnu se. Díky všem

Já jsem na tom byla podobně. Zvolila jsem si možnost pokročilejší skupiny a dohnala jsem to. Podle Vámi uvedené učebnice se náš kurz učí od září. Protože jsem chodila vloni a měli jsme předcházející úroveň, mohu prohlásit, že se některá gramatika opakuje a o něco rozšiřuje. Např. předpřítomný čas se bere v lekci 4 a je rozšířen o používání ever a never. Budoucí čas se bere ve 3. lekci, ale je zase oproti nižší úrovni rozšířen.
Nejdůležitější je odhodlání a aby Vás to bavilo. :-)

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.