překlad z odposlechu - prosím o pomoc

zdravím, chtěl bych požádat někoho schopnějšího, než jsem já :), kdo by dokázal přelouskat pasáž o pár větách z videa: http://www.ortop.org/…r_Intro.html jedná se o část začínající v čase 8:18 a končící zhruba v 8:30.. dokázal by mi to někdo přeložit? Moc děkuju :)

Vzal jsem to jako výzvu, ale nepřipadá mi, že by tam říkali něco zásadního: 8.18 „That also applies to printing. If you print out a program it will tell you a fair amount of what the program is doing, but it's not gonna tell you the whole story. So you may have to include some notes along with your program to know exactly what's going on.“

To se týká i tisku, pokud vytisknete program tak Vám to napoví hodně o jeho činnosti, ale neřekne to úplně všechno. Takže asi budete muset k programu přidat komentáře, abyste přesně věděli o co jde."

jojo, takhle by to určitě šlo, díky moc..no, já to mam jako součást mojí maturitní práce – přeložit, otitulkovat,… takže pro mě to výzva určitě je :D

Nevím jestli je myšlen tisk jako takový, nebo jen listing toho grafického programu ve formě třeba příkazu nějakého jednoduššího strojového jazyka, nemám čas to poslouchat celé.

z toho videa byste to nepoznal :).. ale mám dojem, že se bude asi jednat o „Vytisknutí“ na obrazovku (displej) robota (jedná se o programování robota).. každopádně díky :)

No na té obrazovce se toho zrovna v ten čas moc neděje no.

ještě jsem si poslechl více. Odvolává se na ty parametry v políčkách, že až z nich se pozná co ten blok vlastně dělá – a to samé se pak týká i toho tisku. Zkrátka je třeba si funce jednolivých bloků popsat.
Každopádně to vypadá jako hezká hračka :-)

hezká hračka to opravdu je :D. Taky stojí okolo 7 000,–. Hrají si s ní jak děti, tak i středoškoláci i vysokoškoláci. Tím nemyslím doma, ale ve škole :D… takže ještě bych se zeptal, jestli si tedy myslíte, že je myšlen tisk programu (fyzicky, na papír) nebo zobrazení na displeji toho robota?

No problém je v tom, že v tu chvíli kdy o tom mluví nedává žádný příklad k tomu jak vypadá ten „tisk“. Jen povídá o tom, že každý blok se nastavuje parametry, které detailně popisují co vlatsně dělá. Trochu mi to připomíná Simulink, který kromě grafického výstupu má možnost tisku i klasického progarmu s příkazy.
Podle mě se hovoří právě o výpisu takovéhoto programu ve formě něco jako céčko, nebo delphi atd. Prostě místo obrázků tam bude deklarován objekt a jeho parametry a k těm se pak budou psát ty komentáře tak, jak je při psaní programu zvykem. Na daném místě se o tom ale nehovoří.

Jo, chápu jak to myslíte… je fakt, že je to tam dost nejednoznačný, každopádně děkuju ještě jednou :)

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.