vnitřní síla

Dobrý den, prosím Vás o radu…mám seminárku na téma vnitřní síla člověka a potřebuji poradit, které slovo nejlépe vystihuje vnitřní sílu člověka…power, force, strong, strength, vigor… problém je, že nemůžu užít inner power…tuto vnitřní sílu mám vystihnout pouze jedním slovem.
Předem moc děkuji za jakoukoli radu.

dal bych ‚mental strength‘

oxford adv. slovník ukazuje na strength

She has a remarkable inner strength.
You have shown great strength of character.

v písně Till I collapse Eminem používá: you gotta find that inner strength…

díky za rady, doufám, že tedy strength můžu užít i když tím bude myšleno jako vnitřní síla – nebát se změn, být odhodlán udělat to, co si daný člověk zamane, mít dostatek energie k tomu, prostě tak nějak být vnitřně dost silný zvládnout cokoli…

Jestli to má být vnitřní síla a má to být vyjádřeno jen jedním slovem, tak mě napadá FORTITUDE.

fortitude je podle slovníku i statečnost (courage shown by somebody who is suffering great pain or facing great difficulties)

Vsadil bych na „inner power“
So, let's unleash your inner power.

jako se slovíčkem inner by se určitě více hodila ta power, ale beztak to bude v tomto významu plus mínus stejné.

to Battlefield: Narazil jsem na „inner power“ v knize The Pilgrimage od Paulo Coehlo.

Ahoj vespolek!
Vnitřní síla je „inner strength“. „Power“ je síla-moc, protože „powerful“ znamená mocný. Můžete to sice bez problémů použít, ale vhodnější je „inner strength“, protože se jedná o sílu-schopnost.

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.