like/look like

Dobrý deň, zaujímalo by ma aký je rozdiel pri opise vecí, miest keď sa opýtam What´s her hair like ? What does her hair look like ? , What´s your flat like ? What does your new flat look like ? Sú obidve možnosti gramaticky správne ? Pri opise vecí sa mi to zdá rovnaké,zdá sa mi, že môžem použiť rovnako obidve možnosti.
Prečítal som si článok : h4e.cz/2009070802 zdalo sa mi to jasné, ale pomýlila ma veta What´s your flat like ? , ktorá je uvedená v Headway-Intermediate v lekcii , ktorú práve preberáme a v spomínanom článku je veta s väzbou look like. Ďakujem za každú odpoveď.

What's your flat like? – obecný popis, může zahrnovat vlastnosti, vzhled apod.
What does your flat look like? – otázka pouze na vzhled, jak vypadá.

Ďakujem za odpoveď.Ale napr. keby som sa pýtal na vlasy, účes…osobne by som radšej použil spojenie…„look like“…ako len „What´s her hair like ?“-čo je tiež použité v učebnici Headway.

Vezměte si to jako česky:

What's her hair like? – Jaké má vlasy?
What does her hair look like? – Jak vypadají její vlasy?

Je v podstatě jedno, jak se zeptáte. Já bych se spíše zeptal tím prvním, protože mi primárně nejde jen o vzhled, ale jsem otevřený jakékoliv charakteristice. Pokud by mě zajímalo jen to, jak vypadají vzhledově, dal bych LOOK LIKE.

Ešte raz ďakujem, takto vysvetlené mi je to už jasné.

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.