Stupňování přídavných jmen

Prosím vás jaký je druhý a třetí stupeň k přídavnému jménu Czech ? měl jsem to v testu a jsem přesvědčený že je to czecher a (the) czechest a učitelka se řídila podle pár holek které řekly more czech a (the) most czech

V článku o stupňování: h4e.cz/2006080103 se píše:

K cizím slovům se britům asi nechtělo přidávat germánské koncovky tj. -er, -est), a proto se u nich používá stupňování opisem.

(pro někoho je asi Czech cizí slovo 8-) )

toho jsem si vůbec nevšiml, díky jarmi :)

někdy pomůže také Macmillan dictionary – hned vedle vyhledaného slova je „tlačítko“ WORD FORMS – nejenom u sloves, ale i přídavná jména, příp. příslovce.

Ale Czech tam nemají :-D

:-D

Jak se učitelka řídila?? To jsem nějak nepochopila..
A on může být někdo (nebo něco) češtější a nejčeštější 8-)? To jsou mi věci.

s „anglickým“ to je taky tak, např.

It is the most English part of England.

Jarmi, tak to jsem netušila.
Občas nějaké věci překvapí. Syn měl například stupňovat ve škole přídavné jméno „holý“ a to mi přijde taky nestupňovatelné. Jak může být něco holejší a nejholejší?

S tou částí Anglie to je ale dobrý příklad, zní to dobře.

myslím si, že když mi přes google vypadlo „Englisher, Englishest“, tak to bude z němčiny:
http://en.wikipedia.org/…scher_Garten

Proč je ale v titulku tohoto článku „Englishest“ :?
http://my.telegraph.co.uk/…cessories-2/

Chocolatka: k tomu „holý“ (nebo: nahý, nejholejší, nejnažejší, či česky: nejvíce holý – také nejvíce bez srsti, nejvíce nahý – nejodhalenější) jeden vtípek:

Q. Which is the most nakedest element of all ?
A. Bare-ium
:-)

nebo
Q. Which element in your diet enhances your mathematical abilities to the max?
A. CALCIum

Q. Which is the most snobbish elements of all ?
A. FRANCium

Q. What did the chemist term the selfless charitable man?
A. Anti-money

Chocolatka: máme učitelku, kterou kolikrát opravím, která rozumí jak čemu když na ni někdo mluví a která nám není schopná přinést opravené písemky ani po měsíci a přitom furt píšem další a další, když je to náhodou opravené tak nám to neukáže a řekne, že když budem psát častěji tak tu chybu neuděláme a přitom chceme vědět jestli ji děláme :D a vysvětlování látky je kolikrát otřesné… často se dozvím právě tady že to co nám řekla je špatně…

To je neuvěřitelný, nedá se s tím něco dělat? Stěžoval si někdo z rodičů ředitelství školy?

Já myslím že dalo, ale studenti jenom štěkají a neumí se proti tomu pořádně postavit, já teď naštěstí budu maturovat a moc se těším až ztama odejdu tak snad tu maturu udělám… soukromé školství už nikdy, jenom pračka na peníze… já ti to napíšu do zprávy jak to u nás je

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.