Četl jsem, že any se používá ve smyslu některý v „otázce či omezující podmínce“, v článku zde jsem o tom druhém nic nečetl.
..if I find any… – jestli nějaký najdu
Co „if I find some?“
Could you hand me the cheese? Sure, if I find some/any?
Četl jsem, že any se používá ve smyslu některý v „otázce či omezující podmínce“, v článku zde jsem o tom druhém nic nečetl.
..if I find any… – jestli nějaký najdu
Co „if I find some?“
Could you hand me the cheese? Sure, if I find some/any?
tohle je o tzv. asertivitě SOME/ANY, je to trochu hlubší téma, jeho zpracování plánuji. Zatím mi to nepřišlo nějak zásadní… je to spíše pro ADVANCED studenty…
Myslím, že rozšíření článků o „advanced“ sekci by bylo
super
Všechno, co nám pomůže rozšířit obzory v angličtině, je
zásadní .
koktyl:
Clanky i testy uz (par let) maji advanced sekci.
Co se „if I find any/some“ tyce, ja bych to chapal tak, ze any znamena „1 a vice“, „jakykoliv/jakekoliv“, zatimco „some“ bych chapalo jako „nekolik“ nebo „nejake“. Vzhledem k tomu, ze je to ale ADVANCED tema, tak se muzu docela dobre plest.
přesně v tom spočívá ona asertivita (SOME) či neasertivita (ANY). CHápete to dobře. ADVANCED téma je obecně ten pojem či myšlenka ‚assertiveness‘.
Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.
Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.