dodatek going to

I am going to shop.

i am going to go to shop.

Je mezi nimi nějaký rozdíl?

Díky moc

Pred shop musi byt clen – going to A/THE shop

Mezi „I'm going to go to a/the shop“ a „I'm going to go to a/the shop“ zadny vyznamovy rozdil neni. Dokonce jsem uz i slysel, ze tvar „I'm going to go…“ neexistuje, coz je samozdrejmne blbost.

Já tam nevidím ani jiný rozdíl :-D.

Nemůže být „I am going to shop.“? Jdu nakupovat?

going shopping

Teoreticky by rozdíl mezi „I am going to a/the shop.“ a „I am going to go to a/the shop.“ mohl být ve chvíli, kdy to ten mluvčí říká. Když je zrovna na cestě, tak už použije jen „I am going to a/the shop.“

Battlefield, díky. A proč? (nerozporuju, jen to teď nevím a nechce se mi hledat). Dík.

jako going to shop je také možné. Ale go shopping je dle mně „správnější“ kolokace.

Ale „I am going to go shopping.“ mi přijde divný, to už bych spíš řekla „I am going to do the shopping.“

Chocolatka

I am going shopping :)

Myslím, že Murphy nebo Hewings uvádí, že je lépe se použití GOING TO GO vyhnout.

Cheerry, to jo. Já myslela s tou vazbou „going to“. Když se nehodí „I am going to shop.“ jako „půjdu nakupovat“ a Battlefield psal „going shopping“, tak mi to tam připadá divný.

Mně pořád přijde, že „I am going to shop.“ je normální. Jako „I am going to drink“, „I am going to swim“, „I am going to read“, „I am going to run“,…

Tak v článku Marek píše:
Angličtina má často tendenci vyhýbat se spojením BE GOING TO GO a BE GOING TO COME. Místo nich se používá pouze přítomný průběhový čas sloves COME a GO:
I'm going shopping = I'm going to go shopping.
He's coming tomorrow = He's going to come tomorrow.

Je ale nepřesné říci, že tvary GOING TO GO a GOING TO COME jsou nesprávné či dokonce neexistují, jak někteří učitelé tvrdí.

to uz bych rekl dost neformalne I'm gonna go to shop… nez se babrat necem takovym

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.