Prosím o radu

jak mám prosím Vás začít popis obrázku?
I can see in the picture… nebo: In the picture I can see…?

Nějak jsem se v tom zamotala a teď nevím. Děkuju těm, kteří mi rozmotají hlavu :-D ;-)

Tam jsem, ale nikde (ani v diskuzi) jsem se nedočetla jak správně použít tuhle větu. Já to měla i napsaný, ale nemůžu to dohledat

Já vím, že bych mohla začít jinak, ale naše učitelka trvá zrovna na tomhle úvodu. :oops:

V tom případě učitelku pošlete do … horoucích pekel. Každopádně k té vaší formulaci – to příslovečně určená bych dal na začátek (In the picture I can see a stupid teacher) nebo na konec (I can see a stupid teacher in the picture).

Díky Pride ;-)
Já si myslela, že ta druhá možnost bude správně, ale začít :„I can see…“ se mi říká líp, proto mi to udělalo v hlavě guláš. Jinak, ona nám to tloukla do hlavy s takovou samozřejmostí, že mě překvapilo, že jsem nikde na netu nenašla nápovědu, jak tu větu správně použít :-)

Ještě jednou díky a přeju Vám i Elafrela hezký zbytek neděle :-)

Pri opise obrázku sa má využívať konštrukcia TEHRE IS, THERE ARE. „There is a stupid teacher in the picture“.

Rozdíl mezi much a many chápu, ale nevíte někdo, jak poznám, jestli použiji a lot nebo zmiňované much a many?
Děkuji

Jop
Zacnes tak, ze kdyz si vybiras z dvou obrazku
I would like to describe a picture 2A.
I can see some people in the picture.
There are buildings at the back atd…

Potom by jsi mela popsat treba nejakou vec… tazka je cervena, mala a ma tvar krychle..

a kdyz popisujes toho cloveka zrovna, tak pouzivas ten cas, kde se vyskytuje ING – He is reading the book.
---
tak mi to bylo krasne vysvetleno od ucitele a udelal jsem zkousky k ustni maturite ;p

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.