Státní maturita - PP - reakce na výzvu časopisu

Zdravím, zítra mám st. mat. z AJ a mám jednu takovou nejasnost. Mohlo by se mi objevit téma PP, ve kterém bych měl reagovat na výzvu nějakého časopisu („časopis vyzval čtenáře/studen­ty,aby napsali článek na téma XYZ“). Chtěl bych se prosím zeptat, jestli mám dodržovat pravidla formálního či neformálního stylu psaní. Díky, Jirka.

drzel bych se formalniho stylu. pouze pokud by slo vylozene o nejaky studentsky casopis, bych zaradil i informal english, ale i tak bych to s ni neprehanel.

presne tak, psal bych zkraceniny, ale ne hovorove vyrazy typu: gonna, wanna atd…

OK, díky moc ;) Zadání minulých maturit byla taková:
1) Vaše škola vydává časopis, který se věnuje cizím jazykům. V tomto časáku se objevila výzva pro studenty, aby napsali článek
2)Časopis pro studenty vyzval své čtenáře, aby napsali článek

Takže psát v obou případech spíše formálně (i se zkráceninami jako I'm, don't, haven't), ale nebýt tak formální, jako kdybych psal nějaký úřední dopis/dopis pro budoucího zaměstnavatele, že? :)

A mám dojem, že článek musí mít nadpis!!!

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.