Sporty - play, go, do,...

Někdo se mě zeptá, jaké sporty dělám.
Odpovím:
Plavu. – Můžu použít pouze „I swim.“? A nebo vždy „I go swimming.“?
Plavu závodně. – „I do competitive swimming.“? – tady mi jde o to DO místo GO

Viděla a slyšela jsem (od rodilých mluvčích) používat jak „I play golf.“ tak „I go golfing.“
Jsou jiné sporty, které se dají použít oběma způsoby?

A ve stejném smyslu s tím golfem? Protože na mě to působí tak, že „I play golf.“ je závodně a „I go golfing.“ je jen tak pro zábavu, oddychově, leisure. :? :?:

Tak třeba to tak myšleno je. Já nevím.
Třeba to „play“ vyjadřuje, že hraje s někým, nemusí to být závodně, a „go“ zase, že si jde zahrát jen sám.
Mě to „golfing“ překvapilo, zní mi to divně, proto se ptám, jestli je to možný použít i jinde, kde běžně dáváme „play“.

Já se s tím setkala poprvé, ale to nic neznamená. :-D Píšu jen, že to na mě tak působí. :-D

Do sa používa napr. na karate- I do karate. play sa používa napr. na tenis- I play tennis a play je keď to vykonáva viac hráčov,go sa používa napr. na swim-ming- I go swim-ming.

Jak je to s větou “Chelsea played Liverpool.” ? Chybí mi tam slovo with nebo against , to tam nemusí být? (mám to z učebnice) Znamená to že spolu hráli, nebo snad že Chelsea porazili Liverpool?

Odkaz na příspěvek Příspěvek od jola21 vložený před 11 lety

Jak je to s větou “Chelsea played Liverpool.” ? Chybí mi tam slovo with nebo against , to tam nemusí být? (mám to z učebnice) Znamená to že spolu hráli, nebo snad že Chelsea porazili Liverpool?

Znamena to že Chelsea hrála proti Liverpoolu. Mohlo by být taky použito ´played against´.

Díky.

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.