Poděkování autorům

Dobrý den, nedá mi to nepodělit se s vámi o radost, se kterou jsem se právě vrátila z dovolené v Egyptě…Loni v srpnu po návratu z Kréty jsem se cítila pod psa. Frustrovaná, že nejsem schopná si v cizině objednat jídlo, domluvit cestu trajektem ani zeptat se na cenu ovoce apod. Opravdu jsem měla pocit, že jsem poloviční negramot, když se stydím vyslovit obyčejné hallo nebo thanks, abych se ,,neztrapnila,, :? . Nějakou dobu po návratu domů jsem pátrala po informacích ohledně výuky, pak jsem ke konci srpna objevila Help For English a pustila se do učení. Bavilo mě to velice, ze začátku jsem strávila anglinou i 6 hodin denně, po čase jsem to omezila aspoň na hodinu každý všední den, pomaličku, polehoučku podle Mapy kurzu, hodně opakování na Word Manager, koukání na You tube na pořady pro děti, hledání různých lehkých testů na netu . Motivace byla silná, protože do ciziny vyrážíme každoročně.
V polovině 6. lekce jsem se zasekla a potřebovala jsem trochu změny, začala jsem si půjčovat v knihovně sešity s jednoduchou angličtinou a pomalu se jimi prokousávat…ne­uvěřitelně mě to posunulo dál-začala jsem si všímat, jak funguje to anglické pro mě záhadné skládání slov ve větě, nebo třeba časté opakování nepravidelných sloves v jedné knížecce mě zbavilo obav z nich.
A PAK…ještě jsem ani nedokončila 6. lekci…jsme začátkem června vyrazili do Egypta. Kromě zážitků z potápění a z výletu do Káhiry jsem měla ohromnou radost, že jsem se s místními lidmi mohla aspoň trošičku dorozumět :-) . A hlavně jsem se nestyděla poprvé na někoho anglicky promluvit- za velký úspěch jsem považovala, když jsem si dokázala říct třeba o lžíci, o úklid plesnivých kachliček nad vanou, zeptat se jestli někdo nenašel mé ztracené tričko, poprosit o zapůjčení ručníku(v den odjezdu, když už jsem neměla na ručník na pláži nárok)a spoustu jiných věcí. Dokonce jsem si ,,pokecala,,i s ka­pitánem lodi. Nepochybuji o naprosto nesprávné angl. gramatice ve chvíli, kdy se snažím dát do kupy byť i lehkou větu, ale rozuměli mi a já někdy(když mluvili jednoduše a pomalu-např. na recepci jsem neměla vůbec šanci :shock: )rozuměla jim. :-D DÍKY, DÍKY, bez vašich stránek, s pomocí jen nějaké knížky bych to asi za 10 měsíců nedotáhla tak daleko.
Vtipné je, jak ženský v 41letech dokáže udělat radost a zvednout sebevědomí poskládání např.takovéto věty: Dnes neuklízej celý pokoj, jen umyj záchod a vysypej koš. :-) :-)
Děkuji vám, kolektive autorů těchto stránek. Pavla Stránská.

Díky za milou zprávu. Moc nás to těší. Ať Vám to jde i dál!

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.