význam slovesa think of

Nějak se nedokážu vypořádat s jednou definicí slova think of z online slovníku Advanced Learner's Dic­tionary. [http://oald8.oxfordlearnersdictionaries.com/…ary/think+of#…[
Definice zní takto: to consider somebody/something when you are doing or planning something. Definici jsem pochopil tak, že uvažuju nad něcim, když něco zrovna dělam. Ten můj překlad mi však přijde hodně zvlaštní, tak bych chtěl požádat o pomoc tuto definici přeložit případně vysvětlit, kdy ono slovo think of používat.

Znamená to, co je tam napsané, že prostě někoho vezmete v potaz, když něco děláte nebo něco plánujete.

He doesn't think of anyone else. (nebere ohledy) He just thinks of himself. (zajímá ho jen jeho prospěch, co z toho bude mít on, co on potřebuje)
Did you think of me when you invited all your friends for dinner? (Např. manželka, která msuí pro ty kamarádíčky uvařit… ptá se, jestli myslel na ni, jestli vzal v potaz její osobu… neznamená to, jestli v ten moment právě myslel na manželku nebo tak něco.)

Atd atd.

Občas mi trvá než pořádně pochopim definici z výkladového slovníku a zde už mi to nedocházelo trochu delší dobu :D
Děkuji za rychlou odpověď na můj dotaz.

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.