Co se učit přes prázdniny?

Zdravím.Chodím na vyšší gympl a když máme ty prázdniny,tak mě napadlo,že udělám něco užitečnýho a naučim se něco v angličtině.
Co byste mi doporučili?Asi by bylo dobrý kdybych napsal svojí úroveň,ale tu nevím.
Na online testu nějaké jazykové školy jsem dosáhl úrovně C1(45 otázek)­.Zkoušel jsem si test také tady-Marek Vít tu odpovídal na něčí dotaz a on mu poslal nějaké testy zde a že když bude mít úspěšnost nad x procent tak že má asi B2.Já dělal nějaké doplňování slov v článku o mamutech a byl jsem těsně pod hranicí.
Test na iDnes byl fiasko,propadák na A2(12 otázek,nebyla potřeba skoro vůbec slovní zásoba,jenom doplňování základních věcí který si furt pletu,např.pře­dložka před měsícem,dnes,rokem atd).
Trochu problém je,že mám nesourodou slovní zásobu.Vím co je to blessing,ale když jsem na Twitteru četl slovo scissors,tak jsem si ho musel dát přeložit.
Co byste mi poradili abych se učil?Jaký okruh slovní zásoby?
A myslíte že je dobré sledovat anglické seriály s anglickými titulky?Mohl bych se dívat takto třeba na Doctora Who,kterého viděl snad stokrát(5 řad dabovaně,1 v an­gličtině).

Cokoliv co tě bude bavit…
Mě třeba baví číst knížky (na úrovni B1/B2 už to jde i bez zjednodušených verzí) a Doctor Who v originále je úplně jiné kafe než dabovaný, navíc mluví docela srozumitelně :-)

Jojo, koukej na seriály s titulkama, čti beletrii, noviny, poslouchej rádio, dělej si články a testy tady. :-)

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.