5 devitek

Prosim, potrebuji poradit.

Co je spravne?

three n'z – 3n
five 9'z – 5 devitek

nebo

three n's – 3n
five 9's – 5 devitek

V knize, ze ktere se ucim, jsem nasla prvni moznost jakozto spravnou. Me to ale nesedi, myslim, ze je to tiskova chyba.

Muzete mi prosim nekdo poradit?

Diky

To 'z je tisková chyba. Toto téma už tu bylo mnohokrát. To je nevýhoda tištěných učebnic – vytisknou jich tisíce a pak už je to tam navždy zakódováno. Na internetu to máme lepší. Někde je chybka, tak ji odstraníme, napravíme a škody jsou minimální.

Ale je zajímavé, že v anglických učebnicích jsem ještě nikdy žádnou chybu či překlep neviděl. Alespoň z těch co mám. Třeba knížky od Oxfordu. V českých knihách se většinou sem tam nějaká chybka najde.

Ale jo, já už jsem v mnoha učebnicích našel chybky, překlepy, vypadlá slovíčka, přebytečná slovíčka apod. Např. i v mém oblíbeném Matrixu, podle kterého učím na gymplu (Oxford University Press). Nikdy ale to snad nebylo něco tak závažného, jako že např. množné číslo se tvoří pomocí 'z :-) To je fakt, něco takového se jen tak nevidí.

No jo, když ony jsou písmenka s a z na anglické klávesnici poměrně blízko sebe :-)

Ahoj, myslím, že děláme příjmačky na stejnou školu (Ostrava) a učíme se ze stejné učebnice. Už jsem se tady na to ptal, je to chyba, stejně jako Tě určitě zarazí spousta dalších věcí; není to moc kvalitní učebnice :) Tak 28.5. hodně štěstí!

:]Zdravim:]

No, je to docela hruuuuza ucit se tolika ruznych podivnych slov. Jak jsi na tom ty? Dela ti to problem? Uz jsi nekdy zkousel se dostat na tuto skolu? Jak jsi na tom s anglictinou.

Pis, jsem zvedava

Marku, ty teda učíš s Matrixem? Sice jsem tu knížku v ruce neměl, ale mám slovníček od Matrixu (pre-intermediate), je to docela pěkně udělané. U každého slova je dokonce i anglický význam, což mě docela překvapilo. Jaký je matrix např. v porovnání s Headway?

MATRIX je učebnice pro mládež, pro teenagery, narozdíl od HEADWAY. HEADWAY je koncipovaná jako učebnice pro dospělé, od toho se také odvíjejí témata článků, apod. HEADWAY obecně nemám vůbec rád ani se mi podle ní nikdy dobře neučilo. Navíc MATRIX má cvičení podobnější zkouškovým aktivitám, více cvičení na přesnost… včetně poslechů apod.

Rád ale učím podle různých učebnic, jinak bych určitě zblbnul. :-) MATRIX používám už pár let a myslím, že je čas na změnu. Nové materiály mi většinou dají novou chuť do práce.

Mě právě ten Headway přestává ve škole bavit, tak si chci koupit nějakou učebnici pro domácí studium. Uvažuji o face2face. Slyšel jsem docela kladné ohlasy na tuto učebnici.

Osobně jsem si face2face taky oblíbila.
Před časem jsem zde vyzývala, aby se k ní vyjádřil, kdo s ní má nějakou zkušenost (zajímaly mě názory), ale jestli si dobře pamatuji, nikdo se neozval.
Je to poměrně nová kniha.

Ted jsem si přečetl recenzi (www.helpforenglish.cz/…dentska.html) na tuto učebnici, po přečtení to bude asi velmi dobrá kniha, tak do ní asi půjdu. Nebo ví někdo ještě o nějaké jiné dobré knize pro samostudium? A zajímalo by mě, jestli je tam i klíč ve Student's book.

A ještě by mě zajímalo, na Englishbooks.cz mají Face2face Pre-intermediate Class CDs (3) (449 Kč) – co to je za CD? A pak je tam jen Face2face Pre-intermediate Student's Book with CD-ROM (388 Kč). U té knížky už CD je. K čemu jsou ty první CD, jsou asi 3 jak mají v závorce. Nemají tam žádný popis.

Po pravdě řečeno nejsem přesvědčená, jestli je zrovna vhodná na samostudium, neboť za její hlavní pozitivum považuji to, že hodně klade důraz na mluvené a konverzační aktivity. Takže typická do skupiny. To je můj názor.
Class CDs (449,– Kč) jsou CD pro učitele používané ve výuce (tedy klasika – všude tam, kde je v knize u cvičení značka, že součástí cvičení je nahrávka: u Headway např. T 3.2, u F2F např. R 3.2).
CD ROM je součástí každé Student's book a je určeno pro domácí práci. Slouží jak k poslechu (jsou tam hlavní texty ze všech lekcí), tak i k práci na PC (slovní zásoba, gramatická cvičení, video, možnost tvoření vlastních aktivit apod.)
Ve student's book je klíč jen ke cvičením týkajících se tematické slovní zásoby a frází, jinak ne.
Není to typická učebnice, která driluje gramatiku. Myslím, že se snaží vyhovět spíš trednu poslední doby: „Mluvte, vyjadřujte se, hlavně něco říkejte atd…“
V Teacher's book je spousta Photocopiable materials na další aktivity.
Zatím mám zkušenost jen s úrovní Pre-Inter.

Co myslíte o této učebnici: http://www.cambridge.org/…stone/sb.htm Jsou tam ukázky v PDF, nejeví se mi zas tak špatně.
Brain, díky za info.

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.