"demotivovaní" spolužáci v jazykovce

Ahojte… já jsem úplný začátečník, do kurzu jsem začala chodit v září loňského roku. Z původních šesti lidí pokračujeme jen tři, demotivovaní odpadli sami. Myslím že tohle JE problém lektora že tohle dovolí. U nás to bylo např. tak, že někteří donesli domácí úlohu, demotivovaní nedonesli. My jsme úlohu přečetli, odstranili chyby – demotivovaní nedělali nic, protože úlohu neměli, tudíž ani nijak nezdržovali. Lekce se probrala v určeném čase, kdo neuměl – jeho věc, procvičilo se a pokračovalo dál další lekcí… ono jim ani nezbývalo nic jiného než odpadnout. Vyrušovat nás ostatní si netroufli, když se začali mezi sebou zpočátku bavit nebo oslovovat ty, kteří se soustředili tak byli napomenuti a ono to opravdu funguje, netroufli si pak zajít dál. Taky to ale záleží na vás – když by mě někdo pošťuchoval tak se proti tomu umím opravdu nepříjemně ohradit.

To Anyteb: tak do mě fakt nikdo nešťouchá, nasadím svůj učitelský pohled:-) a netroufnou si. Spíš mě to irituje. Už o tom komunikuju s jazykovkou, osobně si myslím, že by měli lektora podpořit v tom, aby byl trochu ráznější.

To snad lektor musí odhanout sám, jak rázný musí být, ne?

No asi by měl, ale taky jsem učila a vím, že jsem to úplně vždycky neodhadla.

Ahoj, u nás ve škole to lektor němčiny vyřešil hned na začátku školního roku, když řekl :„Koho to tu nebaví, ať sem nechodí. Do třídnice nikoho psát nebudu.“
Chodili jen ti co měli zájem. V pololetí to prasklo, ředitelku málem trefil šlak… :-)

Tak jsem tu s informací, co nového (tedy jestli vás to baví :-) ). Včera jsme se sešli na hodině jen tři (mládenec s obří pizzou – připadala jsem si jako na základce, a slečna „šťouchací propiska“). Lektor se zeptal, kdo má učebnici (jen já) a pak se celkem úspěšně snažil zapojit všechny do „děje“. Přijde mi to ale marný boj, protože platící klienty vyrazit nemůže; ale aspoň už nedělá to, že by všem kopíroval stránky z učebnice, takže kdo si ji nenosí, má smůlu. Možná mohl líp reagovat na tu pizzu: osobně bych si týpka „podala“ a hezky by mi vysvětlil, co za ingredience tam je, co mu chutná a co ne.
Fakt je, že kdybych tušila předem, jaká se sejdeme sestava, tak bych šla jinam.

není možnost přejít do jiné skupiny? Zdá se, že si chodí do hodiny odpočinout… Improvizace je občas dobrá, ale pokud by to mělo být pokaždé, tak co by se namáhali něco měnit.
Jo, a přeji vám ať svým zápalem pro studium nakazíte ostatní :-D

Nezlobte se na mě, ale pokud to nevyřeší učitel, jděte na sekretariát školy a chtějte zpět peníze nebo jiný kurz.

Hotovo, tečka…

Na to se prostě nedá nic jiného napsat.

Já bych to zkusil pojmout opačně – proč se domáhat zhoršení situace když z toho naopak můžete těžit. Šel bych za učitelem a domluvil se s ním – něco ve stylu: ostatní na to kašlou ale já ne, můžete se zaměřit na mne a z nich udělat ± křoví.. Oni budou rádi že mají klid a Vy máte individuálku za cenu hromadného kursu..

Obávám se, že takoví studenti nebudou rádi, že mají klid, a pěkně jim to zprotiví… Máte pocit, že tam budou sedět někde v kouktu, pojídat svoji pizzu a jinak budou v pohodě?

Ale třeba se pletu…

Znám lidi, kteří chodí do kurzu jen proto, že to po nich šéf chce. Učit se vlastně nechtějí, takže ten klid by jim docela vyhovoval. Kurzovné zaplatí zaměstnavatel tak proč se namáhat po pracovní době s nějakou hloupou angličtinou? Stačí jen, že si vykážou, že tam dochází…

Jít na sekretariát a žádat peníze či změnu kurzu je, obávám se, jen pro silné povahy. :-) Je jasné, že od vedení školy to schytá jen a jen lektor. A pokud je on fajn, člověk si dvakrát rozmyslí dělat mu problémy.
Tethalko, psala jste na začátku něco ve smyslu, že se nechcete chovat jako druhá učitelka a usměrňovat spolužáky. Pokud to ale ve vás vře a byla by to nejschůdnější cesta, jak je odkázat do patřičných mezí, udělala bych to.

Tethalka si ale zaplatila a chce-potřebuje se něco naučit, jak ona k tomu přijde? Co má z toho, jestli je lektor fajn člověk, když na to ona doplácí? Co z toho, jestli je fajn člověk ale absolutně nezvádá situaci ve skupině 3 = tří lidí? Já bych se teda na vedení školy obrátila, a to už dávno! Pokud není lektor schopný udržet disciplínu ve skupině a pokud opravdu nemůže otravy vykázat, žádala bych řešení situace, buď převedením do jiné skupiny nebo náhradu v podobě navíc bezplatných hodin pro mě, když v řádných hodinách se nemůžu učit…

No já už jsem se na vedení školy obrátila. Řeší to, je to v procesu. Nenechám je nechat to vyhnít.

Osobně si myslím, že vedení by stačilo demotivovaným naznačit, že jejich chování oznámí zaměstnavateli a hned by byl klid… on si to každý rozmyslí přijít v dnešní době o práci

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.