Englishbooks.cz

Na úvod tohoto příspěvku bych rád napsal, že mým cílem není v žádném případě ohrožení chodu webu HFE, jen bych se rád s jeho návštěvníky podělil o svoji zkušenost s jejich generálním sponzorem, kterou jsem získal v posledních dnech.
Ve čtvrtek 11.2 jsem si v e-shopu této společnosti objednal dva tituly – Macmillan Essential Dictionary + CD-ROM a učebnici Destination B1 Grammar & Vocabulary Student's Book (with key), o několik minut později mně přišlo na e-mail potvrzení mé objednávky.
Bohužel, když jsem včera objednaný balíček rozbalil, místo objednaného Macmillan Essential Dictionary jsem v něm našel téměř o 100 Kč levnější Oxford Essential Dictionary + CD-ROM, ovšem naúčtovaný za cenu požadovaného Macmillana. Možnost reklamace je v tomto případě patrně vyloučená – oba kontaktní telefony jsou hluché, odpovědi na e-mail jsem se dosud také nedočkal, přestože jak včera večer, tak i dnes , má provozovna otevřeno.
Rád bych tedy všechny návštěvníky těchto stránek varoval a doporučil jim, aby knihy kupovali raději u konkurence, případě dali přednost kamenným obchodům. Provozovatelé englishbooks.cz očividně nerespektují kupní smlouvu a okrádají tím zákazníky.
V případě, že chcete popořit tvůrce těchto stránek, doporučuji spíše nákup výukového software od Vitware, nebo zaslání finanční částky přímo na účet jejich tvůrců. Vyhnete se tím zklamání, jaké provozovatelé Englishbooks připravili mně.

no no no já osobní zkušenost nemám, ale připadá mi to od vás jako trochu přehnaná reakce. Není to zase tak dlouhá doba na odpověď, můžou mít nějaké problémy nevím… v každém případě by si nekazili pověst kvůli stokoruně.

No mě se spíše dříve povedlo něco podobného – objednal jsem si EGU, čekám týden, nic, druhý, nic. Tak jsem pěkně naštvanej, a po nějakých těch dvou týdnech mi přijde, že mám na poště už nějaký ten týden zásilku od enbooks.cz … nakonec jsem zjistil, že to tam bylo nějakých pár dnů po objednávce.. asi chyba pošty…

No nevím, chyba se stát může… Jestli bydlíte v okolí, tak si tam zajděte :)
(Jinak zboží nakoupené přes internet jde přeci do 14 dnů vrátit, při nejhorším :-) )

Já byla zklamaná jenom dodací dobou. Objednala jsem si na vánoce, doufala jsem, že v dostatečném předstihu, ale přišlo to až v únoru – ale nabídli mi jednu knihu hned(zaplatit obě) a druhou že pošlou koncem ledna – nechala jsem si obě poslat až později…
Jo, doporučuju email – odpovědi mi přišly většinou obratem a dokonce mi ta dáma i poradila s výběrem. V pondělí, až budu v práci, pošlu Vám ten email – myslím, že tam ta dáma měla i telefon… Budu Vám držet palec, aby se to spravilo!

Já jsem si teďka objednával u nich 3 aj knížky a všechno naprosto bez problému.
Spokojenost

Já jsem si u nich už objednal hodně knih a zatím nikdy nebyl problém. Téměř vždycky mi balík přišel do 3 dnů.

Casmoredius:
budu mluvit obecně, ale dneska je problém, že takový eshop si může založit úplně kdokoliv a takřka nic k tomu nepotřebuje. Konkurence je taková, že se každý snaží předehnat sortimentem jiného prodavače, ale má to jeden háček, ty eshopy většinu těch nabízených věcí vůbec nemají, ale teprve je musí někde objednat a to může někdy i trvat.

Englishbooks jsem nějak nezkoumal a je možné, že mají třeba i nějaké vlastní sklady, ale i tak spoustu věcí budou muset objednávat a tu taktiku všechno máme určitě používají. Dělá to tak skoro každý. Pokud by mělo být zpoždění dva měsíce kvůli návalu práce, tak teda hurá jinam (protože ta firma by na nějaké rychlé dodání asi dlouhodobě kašlala).

Jirka.K: To snad trošku přeháníte. Takováhle věc se stane kdekoliv, klidně i na Amazonu (nedávno se mi něco podobného stalo na Amazon.co.uk). Vše lze snadno vyřídit. Píšete, že jejich telefony jsou hluché, což mi přijde nepravděpodobné. Jeden z telefonů, které na stránkách mají, je přímo na paní Mgr. Dagmar Červenou, majitelku obchodu. Ten hluchý rozhodně není.

Mluvit o „zlodějích“ či „okrádání zákazníků“ je myslím zcela zcestné.

Nikdy bych na svých stránkách tímto způsobem nepropagoval nekorektní firmu. To, že englishbooks.cz mají na horním panelu své logo není jen to, že si to zaplatili. O to místo se ucházely již desítky jiných firem. O peníze tu nejde.

Casmoredius: V katalogu mají u každého titulu, jestli je skladem tedy dodání 3–5 dní, nebo zda je ji nutno objednat, potom dodání 3–5 týdnů.

Případně u některých titulů je termín dodání 2–3 týdny, tam pravděpodobně musí knihu objednat.

Já bych to spíše viděl na to, že šlo o dobu vánoční :-)

Jinak nevím, jak to má englishbooks (mám jenom tu jednu zkušenost a to byla spíše chyba pošty), ale jinak existují opravdu eshopy, které praktikují opravdu nechutné věci.. Ale doufám, že jde jen o omyl :-)

Já bych chtěla sem napsat své zkušenosti s Englishbooks, protože mne poznámka od Jirky.K mírně nadzvedla ze židle. :shock:
Já si pravidelně nakupuji u Englishbooks knihy, slovníky, CD-Romy, zjednodušenou četbu, mám už toho požehnaně a jsem stále lačná, vždycky se na něco zase nalákám, co bych chtěla a objednávám si. Moje zkušenosti jsou k mé naprosté spokojenosti. Dostávám na mail oznámení o přijetí objednávky, o odeslání balíku, termíny jsou v pořádku, jen před vánocemi se mi stalo, že se zásilka opozdila, ale to se mi paní Červená omluvila za zdržení a poslali mi takové upomínkové dárečky,.
Pro Jirku.K – Z Englishbooks se Vám určitě ozvou, zajímají se o své zákazníky a vycházejí jim vstříc. Určitě je reklamace možná (i v Englishbooks jsou jen lidé, kteří se mohou zmýlit) a určitě budete s jejich přístupem spokojen.

Mr. Vít even Pilda:
napsali rovnou, že jedna z těch knih už není, protože ji čtenáři z HFE už rozebrali :-D Prostě jsem zaváhala…

:-D LOL :-) …čtenáří z hfe… guess we're powerful :-)

Jo, tak to už asi vím, o co jde. Prostě jsou někdy zvyklí na to, kolik se čeho prodává. Když ale nečekaně na něco napíšu recenzi, poptávka se zvýší. Takže když mají něco skladem, a najednou to chce třeba dvacet lidí najednou, pak je jasné, že to nemohou dodat tak, jak je v katalogu napsáno.

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.