Identifying Errors #2

Komentáře k článku: Identifying Errors #2

jupííí

:-D hej, to mě teda udělalo velkou radost-mám 100%!navíc, když je to od upper-intermediate… :-)

2 chybky… preparation s clenem me dostalo a pak taky Senator.. myslela jsem ze se pise s „the“

Mohla bych se zeptat, co znamená ta druhá věta? Děkuju

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Eliška vložený před 18 lety

Mohla bych se zeptat, co znamená ta druhá věta? Děkuju

Re:

Porážku týmu způsobila špatná příprava a nedostatek kázně.

Ehm…

Tak na tomto testu jsem naprosto pohorel… Tri spatne odpovedi :(

80% nie je zlých :-D

Ajaj, dvě chyby z pěti, to je zléééééé :-( O preparation jsem teda nevěděla, že je nepočitalelné, ale teď už si to zapamatuju :-D A poslední věta mě také zmátla, musím se víc učit.....

Preparation

No tak 80 %, ale vlastně náhodou, u preparation jsem netušila, že je bez členu, zato bych ji dala spíše s určitým, nebylo by to logičtější? :)

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Stepka.T vložený před 18 lety

Preparation

No tak 80 %, ale vlastně náhodou, u preparation jsem netušila, že je bez členu, zato bych ji dala spíše s určitým, nebylo by to logičtější? :)

Re: Preparation

ne, bylo to obecně kvůli nedostatečné přípravě, určitý člen by zde neměl opodstatnění.

Posl.věta

Párkrát už jsem slyšela věty takto použité, nebo alespoň podobně a vyjadřovaly ZDŮRAZNĚNÍ. Nevím, jestli je to spisovné nebo jestli to chápu špatně, ale nemůžeme tuto větu chápat jako důraz?

Např.: I do have a lot of work. ( = „I have a lot of work, I really do.“)

Odkaz na příspěvek Příspěvek od terez* vložený před 18 lety

Posl.věta

Párkrát už jsem slyšela věty takto použité, nebo alespoň podobně a vyjadřovaly ZDŮRAZNĚNÍ. Nevím, jestli je to spisovné nebo jestli to chápu špatně, ale nemůžeme tuto větu chápat jako důraz?

Např.: I do have a lot of work. ( = „I have a lot of work, I really do.“)

Re: Posl.věta

Ne, tady to tak nejde, tady je vedlejší předmětná věta. Tady to jako důraz chápat nejde.

Re:

exactly :-)

80 %, to everyone mi nějak nedošlo, ale je zvláštní že tenhle test je upper-intermediate a mám u něj lepší výsledek než z obou zbývajících testů na hledání chyb a ty jsou intermediate

ano, před podst. jmény nepočitatelnými, které popisují mentální procesy (knowledge apod.) se píše člen, pokud je před tím přídavné jméno. PREPARATION v tomto smyslu spadá do stejné kategorie, jako např. KNOWLEDGE. Proto je tam člen.

Defaultní ikona uživatele
ikona neznámého pohlaví Ida
Odkaz na příspěvek Příspěvek od Marek Vít vložený před 16 lety

ano, před podst. jmény nepočitatelnými, které popisují mentální procesy (knowledge apod.) se píše člen, pokud je před tím přídavné jméno. PREPARATION v tomto smyslu spadá do stejné kategorie, jako např. KNOWLEDGE. Proto je tam člen.

Re: Re: Preparation

ano, ano, dekuji za vysvetleni. To jsou zaludnosti jazyku od dob Babylonske veze:-).A take dekuji za tyto stranky.

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.