souslednost časů

Chtěl bych se zeptat, jak se řeší ve vypravování, když někdo mluví sám k sobě. Posouvají se taky časy nebo je to forma přímé řeči? Např.

He started asking himself. WILL the phone ring again? AM I dreaming or is this reality?

Je to tu správně v přítomném čase nebo by bylo lepší to posunout do minulosti? – WOULD a WAS

A jak je to s uvozovkami? Předpokládám, že když to není přímá řeč, tak se nepoužívají.

Pár knižek už jsem sice přečetl, ale nějak si nemůžu vzpomenout, jestli jsem na tehnle případ už někde narazil.

Díky.

to je vnitřní monolog, tam by se uvozovky podle mě neměly dávat…

díky za radu s uvozovkami

A nevíte náhodou někdo, jak je to s tím případným posunem časů?

no tak kdyz vnitrni monolog tak clovek jakoby v duchu promlouva k sobe.kdyby to nebyl vnitrni monolog, tak bys tam dal uvozovky a cas bys neposouval.No a tohle je vlastne podobny akorat ze bez tech uvozovek takze by se tam taky nic posunovat nemelo. Ale stopro si taky jistej nejsu, spis co mi rika cit…

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.