Prosím vysvětlete mi někdo takovou „triviálnost“ proč je jednou rod. příslušník (mum, dad, uncle …) s velkým písmenem a někdy s malým. Je nějaké pravidlo? Díky.
Prosím vysvětlete mi někdo takovou „triviálnost“ proč je jednou rod. příslušník (mum, dad, uncle …) s velkým písmenem a někdy s malým. Je nějaké pravidlo? Díky.
co treba jako projev ucty?…
Je to proto, že Mom a Dad je někdy ve funkci jména, takže Jack, Susie and
Mom.
Děti totiž rodičům běžně jménem neříkají.
S malým je to prostě tam, kde nejde o jméno, ale prostě o člena rodiny, tedy my brother and my mom.
Takže třeba your mum nebo Mum? Jak mám dětem vysvětlit, kdy je to „jméno“ a kdy ne. To mám říct, že se jmenuje Mum? Moc chytrá z toho nejsem. Tak a teď jsem dostala mail od mojí angl.kamarádky a je tam věta:„I went to my Mum's grave, and the graves of my grandparents, two aunties,uncle and cousin.“To už jsem z toho :o dokonale.
samozřejmě to nepoužívají stoprocentně podle pravidel.
Když člověk mluví o své mámě, buď řekne MY MOTHER, pak je to většinou s malým, nebo řekne jen MOTHER, pak je to místo jména, písmeno je velké.
Nečekejte, že mail od kamarádky bude podle pravidel.
tak jo. Díky.
Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.
Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.