Interesting link

A most interesting article! Thanx!

Rozumím tomu dobře, že se tím směrem bude používat i spisovná (psaná, učebnicová) angličtina?

Používání např. got v trpném rodě nebo průběhu typu: I should be going., se běžně vyskytuje v učebnicích zaměřených na mluvenou am. angličtinu.

Thanks, američanka, not only is the article great, the whole website is tremendous! 

Odkaz na příspěvek Příspěvek od jarmi1 vložený před 11 lety

Rozumím tomu dobře, že se tím směrem bude používat i spisovná (psaná, učebnicová) angličtina?

Používání např. got v trpném rodě nebo průběhu typu: I should be going., se běžně vyskytuje v učebnicích zaměřených na mluvenou am. angličtinu.

Dá se to předpokládat. Drží-li se nějaký jev dostatečně dlouho, stane se spisovným, protože anglická pravidla jsou deskriptivní a nikoli preskriptivní, jako je o to snaha v češtině. 

To GOT jsem se teď učila na CAE, že se právě často používá pro situace, které jsou špatné pro “podmět”, takže to funguje nejen u AmE. Toho průběhového času jsem si všimla taky…

http://blog.oxforddictionaries.com/…nglish-quiz/

Je to ostuda, ale přiznám se, dala jsem jen jedno! 8-O

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Lucka Skrčená vložený před 11 lety

http://blog.oxforddictionaries.com/…nglish-quiz/

Je to ostuda, ale přiznám se, dala jsem jen jedno! 8-O

Jenom 5 a to jsem něco tipl a někdy jsem ani nevěděl na co se že se to ptají.:-)

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Karel vložený před 11 lety

Jenom 5 a to jsem něco tipl a někdy jsem ani nevěděl na co se že se to ptají.:-)

Vtipné bylo, když jsem si dělala ten test na British English… tam jsem měla 5. Něco jsem tipla a něco jsem dokonce i věděla (třeba loo).

Já jsem taky proletěl na ten americký a to jsem si myslel, že sem tam něco vím. :-). Jenom 2 body a to jsem jedno věděl, jedno tipnul.

Tak jsem si udělal i britský, tam jsem měl 7/10 a ani jedno jsem netipoval a dozvěděl jsem se, že throw a strop je to, co bych řekl throw a fit asi jenom v AmE. :-). Co to asi vypovídá.....

Za mně nic moc, 4/10 u obou (Brit. i Am.) a to jsem skoro všechno tipovala…

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.