Navrhy na vylepseni webu

Dobrý den, nevím, jestli je to technicky uskutečnitelné, ale nešlo by ve zkoušení slovíček odladit synonyma tak, aby pokud není důvod to rozlišovat, bylo správně i více možností (např. v Easy bathroom: na dotaz vana: když odpovím bath, odpoví mi program, že bath je špatně, protože to znamená vana a že mám odpovědět bathtub). Má to asi smysl např. pro rozlišení v am. a en. angličtině, ale zrovna u těchto slovíček není z kontextu jasné, proč jedno je správně a druhé ne. Nestalo se mi to poprvé.

Máte pravdu, tohle budeme muset doladit. Zkoušení na Help for English používá slovník a lekce z programu Language Lab, kde je toto ošetřené, kde program přijímá jako správnou odpověď jakákoliv synonyma.

Zatím se budete msuet spokojit s tím, jak to funguje nyní. Pokud vás program upozorní, že odpověď měla být např. BATHTUB a že vaše odpověď BATH vlastně znamená to samé, alespoň se naučíte nový výraz pro slovo, které už znáte jinak. Jinak by vám to prostě přijalo BATH, ale slovíčko BATHTUB byste se nenaučila. Takhle sice máte jednu odpověď jako ‚špatnou‘, ale díky tomu se naučíte BATHTUB – protože tím, že se označí jako slovo, které neumíte, se ve zkoušení bude opakovat častěji.

V Language Lab je to jako jedna z nastavitelných možností zkoušení, jestli program má uznávat synonyma či přijímat pouze slovíčka zadaná v dané lekci.

Zdravím. Jsem tu sice krátce, ale už jsem narazil na tři věci, které by mě potěšily ;-)
- Při registraci postrádám tlačítko na kontrolu dostupnosti přezdívky. Registraci sice člověk provádí (snad) jen jednou, ale opakované zadávání údajů, když má člověk „štěstí“ a podaří se mu najít/trefit přezdívku až na poněkolikáté, je trochu pruda :-)
- Ve fóru mi chybí volba pro zobrazení počtu záznamů na stránce. Není jednoduché se proklikávat po dvaceti tématech (jen pro téma Kniha přání a stížností to nyní čítá 18 stránek). Přijde mi jednodušší např. zobrazit všechna témata na jedné stránce a vyhledávat následně pomocí prohlížeče. Nebo jen přelétnou očima, když jsem tu nový a nevím, co mám vlastně hledat a jestli k danému tématu již neexistuje nějaké vlákno ;-)
- Při vkládání příspěvku (ve fóru, v článcích zatím nemám odzkoušeno) by se hodilo nějaké zaškrtávátko, zda-li posílat reakce na můj mail. Nechystám se denně kontrolovat fórum, jestli někdo reagoval na můj příspěvek, i když inzerenty bych jistě potěšil :-)
Díky, přeji hodně spokojených čtenářů, autorů i inzerentů!

petrfi: Ten druhý nápad by se mi také líbil. Já bych to řešil asi tak, že na stránce by byl Edit a tam bych si napsal, kolik bych chtěl na stránce zobrazit témat. A pak by se dalo pomocí Ctrl + F vyhledávat :)

Ahoj,

Nešlo by udělat, aby výsledky testů v uživatelských profilech šly libovolně mazat? Nebo aby alespoň platil vždy ten s nejlepším výsledkem. Používám Chrome, takže u některých testů se mi třeba nezobrazí správné odpovědi , vidím jen procenta a musím to nechat vyhodnotit znova. Takže mám pak u jednoho testu třeba třikrát 0%.

Díky.

Na úpravách pro CHROME pracujeme (pomalu ale přece). DO té doby doporučuji stáhnout si Firefox.

Určitě. Optimalizovat web pro nějaký prohlížeč takhle za chodu není žádná sranda. Já jsem spíš myslel, že tahle funkce (libovolně promazávat vyhodnocené testy) by se docela tak jako tak…

Máte pravdu, zkusíme časem zakomponovat.

Dobrý den,připojuji se ke Všem, co děkují za tyto stránky. Pomohly mi se znovu vrátit ke studiu angličtiny a přistupovat k němu malinko jinak než v minulosti. Jediné, co mi zde chybí, je poznámkový blok, např. umístěný v profilu uživatele. Po každém procvičování si píšu kde jsem skončila a co jsem již dělala a mít bloček on line přímo zde by bylo fajn :-). Jedná se ale v podstatě o maličkost. Jinak jsou stránky super. Zdraví, Izi.

Ahoj, mám takový návrh týkající se celého webu HFE. Navrhuju ve všech fórech ve všech příspěvcích uvádět vždy i český překlad všech anglických vět, případně anglický překlad českých vět. Tzn. někdo napíše nějakou větu třeba jako příklad, nebo jako ukázku svého problému a hned za ni by napsal překlad celé věty (nebo ten, kdo mu odpovídá). Občas tady totiž najdu větu, nebo spojení, které potřebuju, nebo mě zaujme, ale není tam překlad a tak se nedovím, jak se věta či spojení správně používá. Možná by to šlo udělat třeba formou nějaké návěsti s upozorněním/žá­dostí na titulní straně webu. Všechny už existující příspěvky asi není v lidských silách projít a popřekládat, ale mohlo by se s tím začít odteď. Co vy na to?

Nějak nechápu, proč by měl chudák autor komentáře nebo příspěvku všechno ještě překládat.

Vždyť přece pro vás není nic jednoduššího než napsat pod ten komentář svůj s dotazem na překlad, pokud tedy dojde k tomu, že nebudete něčemu rozumět.

Pak vám to autor určitě rád přeloží, popřípadě někdo jiný. Ale překládat vše je naprosto zbytečná práce.

Ok, tak já to zkusím.
Ale nemyslím si, že by to bylo zbytečné, určitě ne pro lidi mé kategorie (beginner/starter).

No, to je takové relativní, také mne štvalo, že někteří psali anglicky, dokonce jsem se omluvila jednomu uživateli, na kterého jsem se osopila, proč píše jen anglicky, že si to chci také přečíst, ale jak jsem ve studiu pokračovala, tak jsem více a více rozuměla a tyhle otázečky v angličtině vítala, protože jsem se zároveň procvičovala a myslím, že pokud ve fóru takové otázky padnou, tak to asi není moc zajímavé pro ty, kteří se teprve začínají učit, takže nezoufejte, pilně se učte a za pár týdnů či měsíců už nebudete tápat. Myslím, že ti kteří sem dotaz píšou myslí na svůj problém a ne na to, jestli jim někdo ze začátečníků rozumí. Také není problém do toho vlákna, které vás zajímá napsat česky dotaz na překlad, většina lidiček, co tu píší jsou velice vstřícní a problém vám vysvětlí, takže se nebojte. Případně si můžete sám zadat dotaz na to, čemu nerozumíte. prostě tady se učit angličtinu je radost.

Chtel bych se zeptat zda by se nedalo upravit chovani stranky kdyz se klikne na zarovecku. Kdyz na ni jen ukazu kurzorem zobrazi se preklad do cestiny, neslo by to same chovani udelat I kdyz na ni kliknu ? Ted kdyz kliknu na zarovecku stranka se znova nacte, na pc to neni problem protoze mam kurzor a muzu jen ukazat mysi na zarovecku, ale poridil jsem si tablet (hlavne kvuli temto perfektnim strankam) a tam nemam moznost jen ukazat kurzorem (zadny nemam), muzu jen kliknout a to znamena reload stranky. Urcite by to pomohlo nejen mi, I kdyz asi zatim moc lidi tablety nevlastni, urcite ale bude pristi rok pocet takovychto lidi rapidne narustat. Dekuji, a fandim Vam…

Na žárovičkách Petr právě pracuje, bude to fungovat jinak, lépe, a hlavně na všech prohlížečích.

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.