"demotivovaní" spolužáci v jazykovce

Ahoj, od konce února chodím do nového kurzu a mám „trochu“ problém s některými spolužáky. Moc nevím, co s tím, protože to jsou stejně jako já dospělí lidé. Je to kurz obecné AJ, upper-intermediate, je nás tam pět.

A v čem je problém? Nikdo kromě mě si nechce koupit učebnici, když dostaneme domácí úkol, udělá ho tak půlka z nás, a dva lidi na to prostě „pečou“, chodí si to odsedět a vyrušují podobně jako prckové na prvním stupni (vážně; co byste řekli tomu, že dospělý člověk jen tak začne lidi kolem sebe píchat tužkou nebo si polohlasně broukat, to je prostě divný). Řekla bych, že to pro lektora, který dělá, co může, a fakt je dobrý, je docela nepříjemné. A docela to otravuje i ty, kterým se chce něco dělat. Máte nějaký tip, co s tím? Do jazykovky se mi psát nechce, protože to není chyba lektora. A domlouvat dospělým lidem nebudu, od toho tam nejsem.

Máte nebo měli jste někdo podobnou zkušenost?

Hm, už jsem toho zažil za ty roky v kurzech hodně, ale tohle teda asi ne…

No ale myslím si, že vyřešit to může pouze a jedině lektor.

Já osobně bych si je vzal bokem a promluvil bych si s nimi. No a v hodinách bych je asi ‚drsně‘ napomínal. Ač to nepotřebuji moc často, občas dovedu být ‚drsný‘ nebo chcete-li ‚přísný‘ i na dospělé. Je fakt, že se občas chovají jako malé děti, ale píchání tužkou jsem teda ještě nezažil :-)

Pořípadně bych je rozesadil, nebo posadil někam mimo.

Že nemají domácí úkol je ale pouze jejich mínus a nějak bych to asi neřešil.

Pokud nic nezabere, pak byste měli tlačit na lektora ať domluví s jazykovkou, že takové studenty prostě učit nebude.

S těmi domácími úkoly to nebývá jen jejich problém. Také máme v kurzu jednoho takového nezdárníka. Při kontrole a probírání nejasností z úkolu to hrozně zdržuje. Dotyčný neví, o čem je řeč… loví… lektorka znova a znova vysvětluje…ostatní se nudí…
Také si myslím, že tohle by měl řešit lektor.
Bohužel však ne každý učitel má schopnost energicky zasáhnout.

Ono hloupé je, že v tomhle kurzu se sešla většina „nezdárníků“, jsme tam jen dva, co něco děláme. Docela to lektorovi nezávidím, dneska jsem měla dojem, že toho má trochu dost. A to je fakt fajn, trpělivý, hodiny má do podrobna připravené, ví, co dělá…

kdysi jsme měli v kurzu jednoho „otravu“, ale on jaksi přestal pak chodit :-D Prý ho to nebavilo :-D

no já docela doufám, že je to taky přestane bavit (a pak budu mít jimi dotované soukromé lekce:-))

To je teda síla. To vypadá, jako by tam nechodili dobrovolně – platí jim to zaměstnavatel nebo tak něco? Někdy by stálo za to, aby měli i dospěláci žákovské knížky a vysvědčení…

Ja uz jsem starsi a bych to vubec netolerovala. :D A neco bych rikala ostatnim. Ale chapu proc nechcete. Je to tezky.

Ale – nevahala bych neco rict lektorovi, nebo reditelove jazykovky, protoze jestli neco zaplatim, chci to tak to ma byt. A takhle neni jak to ma byt. Mozna nabizeji jiny termin…? ALe fakt musite NECO delat, jinak jsou to vyhozene penize.

Docela vás lituju, protože jsem zažila něco podobného. Stačí pár lidí a znepříjemní život všem. Neustále se bavili, nikdy nevěděli kde jsme a úlohy jsou pro děti, to je pod jejich úroveň (a pak jen zdržovali). Nakonec jsem to byla já, kdo přestal do kurzu chodit, protože to byly vyhozené peníze. Navíc učitelka odmítla cokoli řešit, protože jsme dospělí a kurz si všichni platíme. Navíc by si prý na ni mohli stěžovat a za ty problémy to nestojí… :-(

2 tethalka: Pravidla urcuje ten aktivni. Tak to zacni resit ty a necekej, az se to vyresi samo. Ani bych si je nebral bokem a na zacatku hodiny se zvedl a prede vsema jim rekl, co mi vadi. Stejne tak muzes tlacit na lektora a majitele skoly, at si zaridi kazen. Neni pravda, ze to neni chyba lektora. Krome jineho by mel pusobit svoji autoritou, aby si udrzel kazen. Davas do toho svoje penize, tak se starej sama.

to všichni: díky za „pošťouchnutí“, napsala jsem do jazykovky, uvidíme, co vymyslí. O tom, že bych s ostatními promluvila před začátkem hodiny, jsem taky přemýšlela, ale oni chodí většinou pozdě:-(

Normálně bych jim to slušně vystínil jakmile začnou zlobit, stejně už se pak nikdy neuvidíte, takže je to jedno. Když to nepomůže tak zarazit tu propisku, nebo čím se to píchají, do hlavy :-)

to Filip: přesně vystihuješ moji hlavní zábranu. „Jak to bude vypadat, když jim něco řeknu.“ Ještě se to komplikuje tím, že jsem dříve učila, nechce se mi prostě dělat druhou paní učitelku :-) Každopádně za kurz jsem zaplatila docela dost a končí až koncem června, tak s tím něco musím udělat.

Nechápu, jak se s takovým přístupem mohli dostat tak vysoko..??
Když jsem chodil do jazykovky, tak někteří spolužáci to taky „měli na háku“, ale to byl kurz pro mírně pokročilé..

Jsem napnutá, jestli se to nějak podaří vyřešit. Držím palce.

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.