"demotivovaní" spolužáci v jazykovce

To Chocolatka:
Taky jsem zažila konverzaci v 15 lidech a myslím, že tyto lekce mi daly velmi málo, přestože jsme měli kvalitního vyučujícího. Pak se nás několik domluvilo na soukromých hodinách (mimo jazykovku). Teď chodíme 2–3 a je to super. Jedna taková lekce mi dá víc než předchozích 10. Efekt obou konverzačních kurzů je nesrovnatelný. Můžu jen doporučit.

Shannon,
mám z toho stejný pocit. Efekt skoro žádný, ačkoli vyučující je výborný a skupina též.
Už jsem tu zkoušela dostat nějaké reference na dobrého soukromého lektora, ale nikdo mi nikoho nedoporučil a svoje zkušenosti mám hrozné. Zkusila jsem čtyři lektory, každý byl jiný, ale jen jedna lektorka byla aspoň na takové úrovni, že konverzovala bez chyb (ač neuměla vysvětlit gramatiku), bohužel na mě měla jen dvě lekce, pak odjela na neurčito do Států.
Nemám tolik času, abych zkoušela tak dlouho, než narazím na někoho schopného, tak asi ve své mluvené angličtině opět nepokročím :-(.

vyzkoušel jsem opravdu kopu učitelů, můžu doporučit několik(v Praze), pokud má někdo zájem, napište PM.

Na druhou stranu myslim, že mnohem lepší je jazyková výměna a to z několika důvodů, nemusí se nic platit a když si s tim člověkem sednete, můžete bejt kamarádi a trávit spolu mnohem víc času. Sám se divim proč jsem utratil tolik peněz za soukromý lekce, když to nebylo nutný v podstatě…

To Chocolatka: držím palce a přeji štěstí k najití toho správného lektora, i když někdy je to jen o náhodě.

Mám dojem, že jsem slíbila, že napíšu, jak to dopadlo: posledních asi šest lekcí se ze skupinového kurzu stal individuál. Takže nakonec docela dobrý :-)

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.