překlad z odposlechu III - prosím o pomoc

Dobrý nedělní večer přeju :). Opět bych Vás chtěl požádat o menší pomoc s identifikací několika krátkých úseků z videa, ke kterýmu tvořím titulky. Video najdete zde:

http://www.ortop.org/…l/Loops.html

1)0:5 – 0:10;

slyším tam větu at some point, no matter how many over my hand, the robot's gonna run out things to do and start a nejsem si jistej, jestli rozumím správně, protože to prostě nedokážu přelouskat do češtiny, aby mi to pasovalo do kontextu videa

2)0:16 – 0:17;

Obdobná věta, jako ta předchozí, opět nedokážu přeložit

3)0:41 – 0:45;

je tam věta: „v tomto případě už mám několik bloků, které bych rád … „In this case I already have a bunch of blocks that I'd like to look soft“. Ten konec nevím jestli rozumím dobře, ale nedokážu přeložit

4)1:09 – 1:11;

Je tady krátká větička, ve které je řečeno něco jako: „It defalls to that“. Opět nedokážu přeložit nebo ani identifikovat správný výraz

5)1:53 – 1:57; tady slyším něco takového: „and it's also very common for people to start a writing this video programme“. Nevím, jestli je to správná identifikace, trošku mi to děla problem přeložit, aby to sedělo ke kontextu videa

Pokud by se opět někdo našel a pomohl mi, budu mu velice vděčný :)

1. at some point, no matter how many of them I had, the robot's gonna run out of things to do and STOP.

Bez ohledu na to, kolik těch bloků je, za určitou dobu robot všechny úkony provede a zastaví se.

1. Sometimes that's what you want it to do, other times you want to do something over and over again so that it never runs out of things to do; and that's when the loop comes in.

Což vám někdy může vyhovovat, ale jindy můžete chtít úkony opakovat, tak aby robot nikdy nezůstal bez příkazů, a tady přichází ke slovu smyčka.

1. In this case I already have a bunch of blocks that I like THE LOOKS OF.

Mám tady několik bloků, které se mi líbí.

1. It DEFAULTS to that.

Je to tak „defóltně“ nastaveno, jak by řekl ajťák.

Neboli, toto nastavení je předvoleno.

(tedy předvolené nastavení je nekonečná smyčka).

1. and it's also very common for people to start writing THIS BIG ELABORATE PROGRAMME and forget that they really wanna loop it over and over again.

často se také stává, že lidé začnou psát rozsáhlý a složitý program a zapomenou, že chtějí, aby se vykonával stále dokola.

děkuju moc mirku, asi bych na to sám nepřišel… teda kromě čtyřky, tam mě mohlo napadnout, že tam pasuje „deafults“ :D.. díky :)

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.