můžu to chápat jako smetana ke šlehání? je to z receptu na „Strawberry & vanilla cream sponge“
můžu to chápat jako smetana ke šlehání? je to z receptu na „Strawberry & vanilla cream sponge“
dík Romane
Není zač.
Šlehačka (ušlehaná) je totiž WHIPPED CREAM.
A smetana ke šlehání pak WHIPPING CREAM.
Má obsah tuku asi 35%.
DOUBLE CREAM je pak tučnější s obsahem asi 45% tuku.
Pak je ještě SINGLE CREAM a ten má kolem 18% a HALF CREAM 12%.
joj, ty se vyznáš, koukám to je úplně
vyčerpávající info. Já teda tu šlehačku znám, ale jinak jsem si nebyla
jistá
Jo jo, já vím, že šlehačku určitě znáš, ale to ostatní se může hodit.
To víš, já občas rád vařím:-)
tak já tě ještě ‚využiju‘ jo?
Heat the oven to 180C/fan 160C/gas 4. Butter and base-line two 18 cm sandwich tins.
jak chápeš tu druhou větu – zejména to „base-line“. Logicky by se
měla forma vymazat máslem a potom (aspon tak to teda dělám já:-) ) vysypat
moukou
No řekl bych, že to znamená položit na dno a kolem dokola papír na
pečení.
Já to teda znám jen jako LINE, ale asi je to to samé…
Mrkni na video:
http://www.bbcgoodfood.com/…g-a-cake-tin
Teď jsem to ještě zjišťoval, takže LINE a BASE-LINE je to samé
to by mně teda nenapadlo na video mrknu. ale
ono to vypadá jako kdybych to měla napřed vytřít máslem a potom na to dát
papír na pečení, což je divný
a děkuju moc za ten link i za info
Jo, to je divný. Není tam másto AND náhodou OR. Víš, že by se to
vymazalo NEBO použil papír
právěže není ale asi to bude chyba. Jinak ten dortík vypadá moc pěkně, je to
nějakej speciální valentýnskej recept
Našel jsem ten recept a asi to tak má být, ale já bych to rozhodně
nemazal máslem, jen bych použil pečící papír.
Máslo je ale potřeba na těsto
Oni to vážně normálně mažou máslem a na to pokládaj papír. Je to
v mnoha receptech, ale já si toho asi nikdy nevšiml
Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.
Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.