carton double cream or whipping cream

můžu to chápat jako smetana ke šlehání? je to z receptu na „Strawberry & vanilla cream sponge“

ano

dík Romane :-)

Není zač. :-)
Šlehačka (ušlehaná) je totiž WHIPPED CREAM.
A smetana ke šlehání pak WHIPPING CREAM.
Má obsah tuku asi 35%.

DOUBLE CREAM je pak tučnější s obsahem asi 45% tuku.
Pak je ještě SINGLE CREAM a ten má kolem 18% a HALF CREAM 12%.

joj, ty se vyznáš, koukám :-D to je úplně vyčerpávající info. Já teda tu šlehačku znám, ale jinak jsem si nebyla jistá :oops:

Jo jo, já vím, že šlehačku určitě znáš, ale to ostatní se může hodit.

To víš, já občas rád vařím:-)

tak já tě ještě ‚využiju‘ jo? :-)

Heat the oven to 180C/fan 160C/gas 4. Butter and base-line two 18 cm sandwich tins.

jak chápeš tu druhou větu – zejména to „base-line“. Logicky by se měla forma vymazat máslem a potom (aspon tak to teda dělám já:-) ) vysypat moukou :-) :?

No řekl bych, že to znamená položit na dno a kolem dokola papír na pečení.
Já to teda znám jen jako LINE, ale asi je to to samé…

Mrkni na video:
http://www.bbcgoodfood.com/…g-a-cake-tin

Teď jsem to ještě zjišťoval, takže LINE a BASE-LINE je to samé :-)

to by mně teda nenapadlo :-D na video mrknu. ale ono to vypadá jako kdybych to měla napřed vytřít máslem a potom na to dát papír na pečení, což je divný :?

a děkuju moc za ten link i za info

Jo, to je divný. Není tam másto AND náhodou OR. Víš, že by se to vymazalo NEBO použil papír :-)

právěže není :? ale asi to bude chyba. Jinak ten dortík vypadá moc pěkně, je to nějakej speciální valentýnskej recept :-)

Našel jsem ten recept a asi to tak má být, ale já bych to rozhodně nemazal máslem, jen bych použil pečící papír.
Máslo je ale potřeba na těsto :-)

Oni to vážně normálně mažou máslem a na to pokládaj papír. Je to v mnoha receptech, ale já si toho asi nikdy nevšiml :-)

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.